Търсене

събота, 13 май 2017 г.

УРОЧЕ - КАК ДА СИ НАПРАВИМ ЛЮТИЧЕ ?

                          Много ми се искаше да си направя отделна колонка "Урочета", но за съжаление не се справям добре с моделирането на блога, тъй че публикувам тук урочето което направих за Картичкофурии - как да си направим Лютиче.
                          ЛЮТИЧЕ (АНЕМОНЕ, RANUNCULUS)
             Ето го и моето уроче, как да си направим лютиче или анемоне или ранункулус от мълбери хартия, като може и да се получи и всяка друга по-тъничка лесна за моделиране, напр. креп хартия. Вярвам, че ще ви бъде полезно и вдъхновяващо, особено след като видях колко много пролетни предизвикателства има в момента. Тези лютичета са много лесни за изпълнение. Необходими са ви ножица, лепило, подходящ шаблон, мека повърхност за моделиране на венчелистчетата и инструмент за ембос или нещо друго – например обратното на химикала.

                      Тъй като нямам много шаблони и пънчове ( да не казвам че и този е взет назаем), пригодих няколко формички към това, което ми трябва. Използвах този шаблон за големите и един друг, който забравих да снимам за по-малките, но вие може да импровизирате и с пънч.
                      Изрязваме си няколко формички, може и повече от моите, ако искате да стане по-кичесто анемонето.

                    За да са подобни като форма, понакъдрих краищата им с къдрава ножичка и разрязах всяко листче в посока центъра, за да е по-лесно за моделиране.                     С инструмента за ембос моделирах старателно всяко венчелистче върху мека повърхност, подложка за мишка или както аз използвам домакинска гъба за попиване. Първо всяко листче, а след това и в центъра, за да се позатвори. И ето какво се получи.

                   Подреждам от най-голямото към най-малкото, като в центъра слагам по мъничко лепило и на всяко венчелистче притискам с инструмента за ембос. Най-вътрешното мъничко цветенце оформям старателно и прилепям всяко листче едно към друго, за за да е полу затворено. И ето го моето лютиче:

                 А ето и един по-ранен вариант, който съм ви показвала, но е от по-дебела мълбери хартия, която се моделира по-трудно. Вътрешната част е от плътен картон 220 гр. Е не са като истинските, но аз си ги харесвам. Ако и на вас ви харесват си направете, ще се радвам да ми ги покажете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар